Crematie ging niet door.

Naam: AnnaColl
Vannacht en vanmorgen had ik me voorbereid. De crematie van mijn lieve man. Austin Coll. Wij zijn niet rijk en mijn man had geen verzekering. Ook hadden we geen spaargeld meer. Mijn man had kanker en hij is thuis gestorven.

Ik kon van de gemeente Zwolle een lening krijgen voor de crematie. Alles heel snel en vol emoties aan de telefoon geregeld. Mondelinge garanties dat alles goed zou gaan. Mondeling een garantie dat ik alleen nog maar even langs zou hoeven te komen om de formaliteiten af te ronden. Ergens in de loop van de volgende week.. na de crematie.

Uitvaart Yarden zou de crematie verzorgen. Omdat ik een beroep kon doen op de regeling bijzondere kosten van de gemeente zeiden ze dat alles ok was. Mijn man had geen bijzondere wensen en ik ook niet. Het enige wat ik wilde was dat ik erbij kon zijn als hij het crematorium in zou gaan.

Vrijdagavond in het bijzijn van mijn dochter is er nog een contactpersoon van Yarden bij mij thuis geweest om te zeggen dat alles ok was en dat mijn Man maandag gecremeerd kon worden. Hij had de garantie van de gemeente ook. En hij gaf mij de garantie dat het allemaal kon gaan zoals gepland

De gemeente zwolle had me ook de garantie gegeven dat alles geregeld was en in de komende week of zo langs moest komen om een formulier in te vullen. Maar op voorhand konden ze al zeggen dat alles goed was.

Vannacht heb ik me voorbereid voor de crematie.. het respect voor mijn man.. de laatste eer.. de laatste groet..de laatste aanraking.. Ik zou meegaan met de kist met een foto in de hand van hem hoe hij was toen hij nog niet ziek was.
Ik had me voor de laatste keer mooi gemaakt voor hem.. een psychische voorbereiding.. alles alleen en rustig en langzaam.

Ik was op tijd op Kranenburg Zwolle.. Ik wou nog even in stilte bij hem zitten en me nog meer voorbereiden op wat zou komen. Ik was alleen en dat was onze wens.

Toen kwam de contactpersoon van Yarden binnen. Hij zei dat hij slecht nieuws had. Het ging niet door.!!!
Ik zat daar naast de kist van mijn man en het voelde of de wereld onder me weg zakte.

De contactpersoon vond het heel erg. Hij had in het weekend thuis een mailtje van Yarden gehad dat maandagmorgen de crematie niet door kon gaan.

Niemand van Yarden heeft contact met mij opgenomen. Ik wist niet beter dan op maandagmorgen zou ik mijn man de laatste eer bewijzen.. Het respect dat hij verdiend.

Het hoofdkanoor van Yarden gaf de contactpersoon geen permissie om de crematie te laten plaatsvinden omdat ze geen garantie van de gemeente hadden dat ik de lening kreeg.

Ik moest dus weer naar huis en in psychische shock ben ik naar de gemeente Zwolle gegaan om te regelen dat ze vandaag nog Yarden schriftelijk op de hoogte stellen dat het akkoord is.

Mondelinge garantie is toch ook een overeenkomst. Ik had de garantie van Yardens tussenpersoon en van de Gemeente.. Alles zou goedkomen en na de begrafenis kon ik de papieren regelen.

Wat ik niet snap is dit:

Ik heb een overeenkomst met Yarden. De crematie had gewoon plaats kunnen vinden. De Regeling met de Gemeente is mijn Zorg. De rekening moet ik toch betalen. Dus Yarden krijgt het geld wel. Ik moet er voor zorg dragen dat de rekening word betaald. Dat is niet de zorg van Yarden.

Ik vind het respectloos naar mijn man en naar mij. Om mij zo weg te sturen.. 20 minuten voor een crematie.

Alleen omdat we arm zijn.. respect verdiend iedereen.. Speciaal voor iemand die is overleden. Ik vind het verschrikkelijk. Ik schreeuw ik huil en ben boos. Alles tegelijk. Het was vandaag ook onze trouwdag.

Iemand 20 minuten voor een crematie wegsturen is respectloos. Maar waarschijnlijk krijg je bij Yarden alleen respect als je rijk bent.

<< Terug naar klachten

Bent u woordvoerder van een betrokken instantie, en wilt u reageren? Schrijf dan een mail naar info@uitvaart.nl.

Laatste update: 26-01-2022