opzettelijk afgeleid tijdens sluiten van kist

Naam: anoniem
Op 7 oktober 2004 overleed mijn vader. Ik heb hem lange tijd mogen verzorgen. Op 12 oktober 2004, de dag van de begrafenis, kwam de uitvaartverzorger langs om de kist met het lichaam op te halen.
De sluiting van de kist zouden we in het bijzijn van alle familieleden doen. Uitvaarverzorger Fred van Helden had daarbij de leiding.
Deze man liet opzettelijk een zakje met schroeven vallen, opdat ik zou bukken om dit op te rapen. Precies toen ik met mijn hoofd naar beneden gebukt was, deed hij het deksel vliegensvlug op de kist. Ik heb geen laatste aanblik van mijn vader in de kist. Omdat ik geen moeilijkheden wilde veroorzaken, heb ik mijn woede naar hem ingehouden. Tegen mijn moeder verklaarde hij met een knipoog dat hij vond dat ik er niet goed genoeg uitzag om dit moment bewust mee te maken. Ik voel mij bestolen van een belangrijk afscheidsmoment en ben van mijn mening dat hij zich deze ongevraagde interveniëren niet had mogen permitteren. Hij is tenslotte niet mijn psycholoog of mijn arts en ik had graag op mijn eigen manier -rechtop staand en bewust van het moment- meegemaakt dat de kist werd gesloten. zijn bemoeizuchtige manier van doen heeft de rouwverwerking veel moeilijker gemaakt. Ik ben boos op hem en begrijp werkelijk niet wat hem bezielde.

<< Terug naar klachten

Bent u woordvoerder van een betrokken instantie, en wilt u reageren? Schrijf dan een mail naar info@uitvaart.nl.

Laatste update: 26-01-2022