Over Monuta

Naam: anoniem
Wat nu aan de gang is:

Ik ben met Monuta al een tijd lang in contact over de opgebouwde waarde. Voer bewust de correspondentie met ze schriftelijk

Ik betaal al sinds 1974 uitvaartpremie. Eerst aan Haarlem Kloppersingel UA. Die is overgenomen door Monuta in 1999. Een organisatie waar ik rookgordijnen waarneem. Daarom komen wij er mee naar buiten!

Zo begon het:

Eens op een dag rolde er een brief van Monuta bij ons op de deurmat. De strekking:

we hebben Haarlem Kloppersingel overgenomen en bent u nu bij Monuta .Uw verzekeringen ..... en ..... via Haarlem Kloppersingel opgebouwd hebben wij premievrij gemaakt onder nr ......(!) en gaat u verder met Monuta nr ...(2)

De nieuwe verzekering (2) gaat per maand bedragen : voor ..... euro en voor .....euro. Cijfers van toen niet meer bekend bij ons. Met verder nog wat gegevens in de brief over oa. automatische betaling. GEEN woord over als u deze voortzetting niet wenst...Dus wij door met premie betalen al 43 jaar lang (inclusief Haarlem) met geen enkel inzicht waar we aan toe zijn. dan alleen dat wij tot onze 85e jaar premie dienen te betalen. In een eerdere mail om uitleg gevraagd mbt enkele vragen . Kreeg alleen antwoord hoe index werkt .Ik vind dit een rookgordijn grijs of zwart van kleur. die ik niet had verwacht van een organisatie als Monuta. O ja, er stond nog in de antwoordmail dat Monuta niet inhoudelijk ingaat hoe de totstandkoming van de opgebouwde waarde geschied uit concurrentiegevoelig oogmerk. Is dit een kluitje in het riet omgeven door weer een rookgordijn?

Wij wachten dus nog steeds op bericht van Monuta onder andere hoe hoog onze opgebouwde waarden zijn om te bepalen wat wij doen Het premievrij maken van onze spaarcenten bij Monuta ( zonder rente te ontvangen) en wat daarvan de consequentie is..( zie hierna) of doorgaan..met premie betalen tot de dood van de verzekerde of tot 85e jaar.

Wij denken reƫle vragen te stellen aan Monuta. Mochten wij besluiten deel 2 zelf premievrij te maken ( een eenvoudige uitvaart kan al vanaf plm 4500 euro..) gaat het dan de kant op ala Haarlem Kloppersingel deel 1: met een afname van de opgebouwde premievrije waarde met ruim 900 euro in enige jaren tijd. voor mijn vrouw en mij samen.(zinkend fonds)
Hetgeen wij niet eerder weet van hadden. Nu weten we beter....

<< Terug naar klachten

Bent u woordvoerder van een betrokken instantie, en wilt u reageren? Schrijf dan een mail naar info@uitvaart.nl.

Laatste update: 26-01-2022