Bedragen in rekening gebracht die niet kloppen.

Naam: S. Berntsen
Bij het overlijden van mijn zwager bleek er geen verzekering te zijn afgesloten.
We besloten daarom met Uitvaart 24 in zee te gaan, een goedkopere uitvaart, dachten we.
Sjoek Nutma heeft in het gesprek aangegeven dat er bij een crematie in Doetinchem geen extra toeslag zou zijn.
Wat staat er echter op de rekening 475,00 € extra toeslag voor gebruik crematorium op zaterdag.
Zelfs het crematorium nog gebeld om uit te zoeken !
2 personen hierover gesproken maar geen duidelijkheid. Uiteindelijk na veel heen en weer gebel niet hoeven betalen. Maar check altijd je rekeningen want volgens mij gebeurd dit vaker.

Zo ook namelijk bij de Dela. De Dela uitvaart is gelijk na het overlijden gebeld ( we wisten toen nog niet dat er geen verzekering was ).
Omdat de overledene donor was hoefden we de kosten van de rit naar het ziekenhuis niet te betalen en ook de kosten van het mortuarium niet ( hebben we zelf uit moeten zoeken, dit werd niet vermeld door de Dela, maar lijkt me toch iets wat ze zouden moeten weten )
Wat staat er echter op de rekening, juist een rit van 252,00 € en de kosten van 90,00 van het mortuarium ( die het ziekenhuis notabene nog niet eens verstuurd heeft, en ook niet naar de nabestaande of uitvaartverzekering zou sturen bleek bij navraag )

Heel erg vreemd dus dat je rekeningen ontvangt die de Dela niet eens hoeft te betalen ????? Ik vraag me echt af hoe vaak dit gebeurd en hoeveel geld de uitvaartbranche in eigen zak steekt, ongelooflijk dat je in zo'n emotionele periode zelf dit soort zaken moet gaan uitzoeken omdat je ze gewoonweg niet kunt vertrouwen.
Wees gewaarschuwd en check alles ook al ben je goed verzekerd. Ik hoop dat er in de wet iets gaat veranderen zodat dit soort praktijken niet meer mogen voorkomen, echt schandalig.

<< Terug naar klachten

Bent u woordvoerder van een betrokken instantie, en wilt u reageren? Schrijf dan een mail naar info@uitvaart.nl.

Laatste update: 26-01-2022